Работно Облекло Бургас

Работни облекла за сервитьори

Съобразявайки се с желанията на клиента, нашата фирма шие облекла, които да придават индивидуалност и осигуряват максимален комфорт при използването им. Вашият персонал е лицето на вашето заведение, а това акцентира и върху работното облекло.

В държави като Франция и Италия се придава голямо значение на добрата храна и напитки, затова професията на сервитьора в тях се радва на голямо признание. У нас високите очаквания на клиента повишават и изискванията към обслужващия персонал. Клиента може да бъде привлечен както от обстановката в самото заведение, така и от доброто обслужване на персонала в него. Разбира се, гостът забелязва професионалните умения на сервитьора, но едновременно с това задържа вниманието си и на облеклото му. Облеклото е завършващ щрих, който може да внушава стил и елегантност или да хармонизира със стила на заведението.

Какво представлява работното облекло на сервитьора?

Традиционното работно облекло на мъжете сервитьори включва: черен панталон, бяла риза, черни обувки, папионка или вратовръзка. Могат да се използват смокинг, фрак, жилетка или национален костюм. Традиционното работно облекло на жените сервитьорки включва: черна пола (дължината и да е до средата на коляното), бяла блуза (риза), бяла престилка, черни обувки, като може да се използва и национално облекло.

Работни облекла за сервитьори

Цветовата гама също трябва да бъде добре подбрана и съобразена със стила на заведението. Добре известно е, че всеки цвят носи различно настроение. Ако заведението ви се посещава предимно от младежи, може да разчупите класическата комбинация от бяло и черно, като вмъкнете цветни елементи или изцяло ги замените с по-весели тонове. Друг вариант е ризата да бъде заменена с тениска, която да придава по-небрежен и младежки вид на сервитьора. Облеклото на персонала в заведението Ви може да се превърне във ваша запазена марка.

Хигиената е много важна в професията на сервитьора. Болестотворните бактерии и микроби лесно могат да се пренесат чрез храната, затова спретнатият вид на сервитьора е задължителен.

Аксесоари към работното облекло на сервитьора.

Допълнителен аксесоар към облеклото може да бъде сервитьорската кърпа (хангъл). Тази винаги чистата кърпа се използва при носенето на горещи чинии и плата. Когато не се използва хангалът се носи в джоба на сакото, сгънат между китката и лакътя или свит на руло в лявата ръка.

Добре е в униформата на сервитьора да се предвидят достатъчно джобове, които да съберат всички нужни атрибути, свързани с работата му.Те могат да бъдат: тирбушон, запалка, пурорезачка, кочан за взимане на поръчки и химикал, портфейл и др.

Прочетена 1624 пъти
Вие сте тук:Home Блог Работни облекла за сервитьори