Работно Облекло Бургас

Правилен избор на работно облекло

Неправилният избор на работно облекло може да създаде дискомфорт по време на работа. Избора на работно облекло зависи от различни фактори, които се определят от работната среда. Температурата е един  от факторите, които определя вида на материята, т.е. в зависимост от това дали работникът е изложен на по-високи или по-ниски температури. Материята зависи и от естеството на работа и рисковите фактори, свързани с нея. Възможно е по време на работа да се борави със силни химикали или опасни инструменти, което от своя страна налага съобразяването с определените в тези случаи стандарти за работно облекло. Това се прави с цел да се осигури безопасността на работника по време на работа.

Правилен избор на работно облекло

Въпросните стандарти могат да изискват използването на маншети, шапки, качулки, ръкавици, престилки, както и на каски, ботуши и  др. Когато работните облекла трябва да бъдат непромокаеми, имат и специфична конструкция на шева, който трябва да спре проникването на влага. Всеки производител е длъжен да спазва тези стандарти, определени  от закона при производството си на работни облекла. От своя страна всеки работодател е длъжен да осигури безопасността на своя служител на работното място. Това налага добра комуникация  между клиента и производителя, които се грижат за безопасността на служителите.

Преди всичко обаче, трябва да се има в предвид, че при  рискови за здравето на работника условия е нужно той да бъде предварително инструктиран за безопасност на труда. Ако служителят е добре инструктиран, няма да попада в излишни рискови ситуации и в съчетание с подходящото за дейността му работно облекло, ще бъде добре защитен на работното си място. 

Прочетена 725 пъти
Вие сте тук:Home Блог Правилен избор на работно облекло